Írta: Administrator ● csütörtök 30 november 2017 - 10:54:18 ● Hozzászólás: 0

Tájékoztatni szeretnénk, hogy megjelent a hogy megjelent az EMVA Irányító Hatóság közleménye a mezőgazdasági és erdészeti járművek forgalomba helyezéséről a Vidékfejlesztési Program vonatkozásában!

A mezőgazdasági és erdészeti járművek jóváhagyásáról és piacfelügyeletéről szóló 167/2013/EU Európai Parlament és a Tanácsi rendeletének (továbbiakban: rendelet) előírásait minden tagállamban 2016. január 1. napjától kötelezően alkalmazni kell. A rendelet célja az érintett gépjárművekre vonatkozó funkcionális, biztonsági és környezeti követelmények megállapítása. A jogszabályban feltüntetett műszaki paramétereknek nem megfelelő gépjárművek forgalomba helyezése 2018. január 1. napját követően nem lesz lehetséges.

A Vidékfejlesztési Program több pályázati felhívása (például: Kertészeti gépbeszerzés támogatása, Erdészeti technológiákkal kapcsolatos beruházások támogatása) biztosít fejlesztési forrást a rendelet hatálya alá eső traktor, erőgép, önjáró munkagép beszerzéséhez. Az érintett felhívások előírása szerint kizárólag első üzembe helyezésű, és a támogatási kérelem benyújtásának évétől számított legfeljebb két éve gyártott gépek, technológiai berendezések beszerzése, beépítésére igényelhető támogatás.

A fentiekkel kapcsolatban az EMVA Irányító Hatóság tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy ha a rendelet hatálya alá eső traktor, erőgép, önjáró munkagép forgalomba helyezése 2018. január 1. előtt megtörtént, azonban az üzembe helyezést már a támogatást elnyert Kedvezményezett - akár 2018. január 1. napját követően - végzi el, úgy a támogatott traktor, erőgép, önjáró munkagép maradéktalanul megfelel az érintett felhívások előírásainak. A forgalomba helyezést tehát elvégezheti a forgalmazó, azonban a nulla üzemórás gépjárművek üzembe helyezését már a Kedvezményezettnek kell végrehajtania.

A hivatalos közlemény az alábbi linken érhető el:
https://www.palyazat.gov.hu/tjkoztats-mezgazdasgi-s-erdszeti-jrmvek-forgalomba-helyezsrl-a-vidkfejlesztsi-program-vonatkozsban

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz