Írta: Administrator ● hétfő 23 április 2018 - 10:48:34 ● Hozzászólás: 0
Megjelent a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat áprilisi, Baranya megyei hírlevele!
A hírlevél az alábbi linken megtekinthető.
https://drive.google.com/file/d/0B7VPCVrRT9QpVHFqQkxqd1BSU0tfS3pDS04tVlhJU2FVTjd3/view?usp=sharing
Írta: Administrator ● szerda 18 április 2018 - 10:29:38 ● Hozzászólás: 0
A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás elnyerésére

A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás elnyerésére. A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. § (1) bekezdés g. pontja alapján a hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálására fordítható támogatás elnyerése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.) pályázati felhívást tesz közzé. Bővebb információ a pályázatról a letölthető pályázati felhívásban és annak mellékleteiben található. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket írásban, elektronikus úton várjuk a palyazat@szelektalok.hu címre.
A pályázat részletei az alábbi linken megtekinthetőek: http://szelektalok.hu/palyazat-2018/

Várépítő pályázat 2018.

Építőanyag gyermekintézmények és műemlékek számára. 17 cég összesen több mint nettó 15 millió Ft értékű építőanyagot és készpénzt ajánlott fel az idei Várépítő pályázaton. Benyújtási határidő: 2018. május 3. 17.00. Díjátadó ünnepség: 2018. június 5. 10.00 Budaörs Város Polgármesteri Hivatalának Díszterme. A következő cégek termékeire lehet pályázni 2018-ban: Tetőfelújítás kategóriában: Bramac betontetőfedő anyagra, CREATON kerámia tetőcserépre, Colt tetőbevilágítóra, Terrán tetőfedőanyagra, PREFA ereszcsatornára, Leier kéményre, Velux tetőablakra, Icopal lapostető szigetelésre. Homlokzat felújítás kategóriában: BACHL hőszigetelő anyagra, Baumit hőszigetelő anyagra és vakolóanyagra, Ravatherm lábazati hőszigetelő anyagra. Belső felújítás kategóriában: Ceresit hideg-, melegburkoló anyagra, Murexin hideg-, melegburkoló anyagra, Sika ragasztóra.
További részletek és online pályázás az alábbi linken elérhető: https://varepitopalyazat.hu/

A Közművelődés Kollégiuma Nyílt Pályázati Felhívása

Kétezer fő alatti magyarországi településeken működő közművelődési intézmények, települési önkormányzatok, közművelődési tevékenységet folytató civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, továbbá járási székhely települések közművelődési intézményei pályázhatnak, értékmentő-értékteremtő közösségek létrehozásának, valamint közművelődési szakmai tevékenységek megvalósításához.
További részletek az alábbi linken elérhetőek: http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/kozmuvelodes_180514

Nap gyermekei program

A dm drogerie markt idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Nap gyermekei programot, amelynek célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel felhívja a nyilvánosság, főleg a szülők és a pedagógusok figyelmét a napvédelem fontosságára.
További részletek és a pályázati felhívás az alábbi linken elérhető: https://www.dm-egyuttegymasert.hu/data/fotos/CSR%20-%20Ungarn/napgyermekei/Nap%20gyermekei%202018/dm_Nap%20gyermekei%20-%20P%C3%A1ly%C3%A1zati%20ki%C3%ADr%C3%A1sV%C3%89GLEGES.pdf
Írta: Administrator ● szerda 18 április 2018 - 08:35:51 ● Hozzászólás: 0
Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a https://www.programturizmus.hu/ajanlat-tourex-spa.html oldalon már elérhető Tourex Spa Wellnes és Gyógyturisztikai Kiállítás és Vásárt, ami Kecskeméten 2018. november 17., 18-án kerül megrendezésre. Kérünk Titeket népszerűsítsétek a rendezvényt, amennyiben lehetséges. Ha részt kívántok venni kitelepüléssel az eseményen, jelezzétek, ehhez csatoljuk a jelentkezési lapot.

A kitöltött jelentkezési lapokat a szekelyzsolt1961@gmail.com címre küldjétek.

További elérhetőség: Székely Zsolt, +36-30/9386222 http://www.countypress.hu/weboldal/tourexspa.html?utm_campaign=programturizmus&utm_medium=programturizmus&utm_source=programturizmus

Üdvözlettel:

Vanczer Orsolya
Kecskeméti Tourinform Iroda
Írta: Administrator ● péntek 13 április 2018 - 08:37:11 ● Hozzászólás: 0
Meghívó!

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Agrárközgazdasági Egyesület, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A KAP 2020 után: mit tartogat a jövő Magyarország számára?” címmel szakmai rendezvényt szervez.
A rendezvény a 2018. április 26-27-én megrendezésre kerülő „The evaluation of new CAP instruments: Lessons learned and the road ahead” című kétnapos - a Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Agrárközgazdasági Egyesület által életre hívott - EAAE Szeminárium első állomásának tekinthető.
A rendezvény időpontja: 2018. április 25., szerda, 9:00-14:00. Helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem (1093 Budapest, Fővám tér 8.; III-as előadó)
Az esemény témája rendkívül aktuális, hiszen a közös agrárpolitika 2020 utáni jövőjéről folyó szakmai és társadalmi vita már megkezdődött. Az európai mezőgazdaság számos kihívással néz jelenleg is szembe, kezdve a növekvő népesség élelmezésétől a változó étkezési szokásoknak való megfelelésen és az élelmiszerárak volatilitásán át egészen a klímaváltozásig és a társadalmi egyenlőtlenségekig. Ezekre a kihívásokra a közös agrárpolitika intézkedéseinek kell megadnia a választ. Így kulcskérdés: vajon 2020 után milyen szabályok szerint működik majd az európai mezőgazdaság? Az Európai Bizottság első hivatalos kommunikációja már 2017. novemberében megjelent, vázolva a főbb irányvonalakat. A szakmai rendezvény célja, hogy a legfrissebb tervek, elemzések és szakmai jelentések fényében megvizsgálja, mit tartogat hazánk számára a KAP 2020 után.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a jelentkezési határidő 2018. április 18-a, szerda. A regisztrációs felület ide kattintva elérhető:

https://www.aki.gov.hu/kerdoivek/kerdoiv/a:regisztracio_kap_aki_corvinus/A+KAP+2020+ut%C3%A1n%3A+mit+tartogat+a+j%C3%B6v%C5%91+Magyarorsz%C3%A1g+sz%C3%A1m%C3%A1ra%3F

Írta: Administrator ● péntek 13 április 2018 - 08:23:08 ● Hozzászólás: 0
Pályázati felhívás!

Tájékoztatni szeretnénk, hogy idén is összesen 506 millió forintra pályázhatnak önkormányzatok az általuk fenntartott muzeális intézmények szakmai fejlesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatain.
A kulturális alapellátás kiterjesztése érdekében új állandó kiállítások előkészítésére, létrehozására, meglévő állandó kiállítások felújítására vagy korszerűsítésére, infrastrukturális fejlesztésekre, valamint modellértékű jó gyakorlatok kialakítását és terjesztését célzó, a kulturális javakhoz való korszerű hozzáférést és a látogatói igények kiszolgálását biztosító, online szolgáltatásokat nyújtó honlapok létrehozására vagy meglévő honlap átalakítására, fejlesztésére igényelhető a támogatás.
A pályázatokat 2018. május 9-ig lehet elektronikus úton benyújtani a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszeren keresztül.

A pályázati kiírások az alábbi linkeken érhetőek el:

http://www.kormany.hu/hu/dok?page=1&source=2&type=206#!DocumentBrowse
Írta: Administrator ● csütörtök 12 április 2018 - 08:30:36 ● Hozzászólás: 0
Mindenkit szeretettel várnak az alábbi szászvári programokra!


Írta: Administrator ● szerda 11 április 2018 - 08:59:10 ● Hozzászólás: 0
Álhír!

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az elmúlt napokban több internetes oldalon, valamint a közösségi médiában is megjelentek újabb cikkek arról – az Otthon Melege Programmal kapcsolatos álhírekhez hasonlóan -, hogy áprilisban pályázni lehet családi házak felújítására, 2,5 millió forintos támogatással.
Jelen levélben változtatás nélkül közöljük a Magyar Energiahatékonysági Intézet honlapján megjelentetett cikket:

„Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán

Hetek óta álhír terjed olyan hiteltelen internetes oldalakon és közösségi média profilokon lakossági energetikai támogatások kapcsán, melyek sem impresszummal, sem kapcsolati információval nem rendelkeznek.
A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a tartalomtól és azt javasolja mindenkinek, hogy ellenőrizze az információ forrását, mielőtt tovább terjeszti a hírt.
Hosszabb idő óta újra és újra használják különböző, hiteltelen portálok saját tartalmuk olvasottságának növelése érdekében azt a hírt, mely szerint lakossági korszerűsítési támogatást lehetne igényelni.
A hír alapjaként a Hazai Hatékonyság programcsomagot jelölik meg.
A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a hír terjesztőitől, és felhívja a figyelmet arra, hogy ez egy álhír.
A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt saját olvasottságuk és népszerűségük növelése érdekében.
Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait.”

A cikk az alábbi linken érhető el:

http://mehi.hu/hir/alhir-terjed-a-lakossagi-energetikai-beruhazasok-kapcsan

Természetesen, amennyiben bármilyen, ilyen jellegű pályázat megjelenik, arról tájékoztatást fogunk adni mi is.
Írta: Administrator ● szerda 11 április 2018 - 08:51:20 ● Hozzászólás: 0
Tájékoztatni szeretnénk, hogy a Megye Értékei Üzleti Találkozók Kozármisleny Önkormányzatával együttműködve szervezi a „SUECH“ (HUHR/1601/3.1.1/0030) elnevezésű INTERREG projekt keretében a „20%-os megújuló energiák felhasználása 2020-ig, módszerek, technológiák” című szakmai workshop-ját.

Helyszín: Kozármisleny, Művelődési Ház, 7761 Kozármisleny, Pécsi út 1.

Időpont: 2018.04.13. (péntek) 10 - 14 óra
Program: (véglegesítés zajlik)
09:30 – 10:00 – Regisztráció
10:00 – 10:05 – Megnyitó
Ünnepélyes megnyitó: Dr. Biró Károly, Kozármisleny polgármestere
10:05 – 11:00 – Megújuló energia felhasználási alternatívái technológiai szempontból
11:00 – 11:15 – Kávé szünet – Személyes konzultáció
11:15 – 12:00 – Energetikai fejlesztések támogatása – aktuális és hamarosan nyíló pályázati források
előadó: – Széchenyi Programiroda
12:00 – 12:15 – Kávé szünet – Személyes konzultáció
12:15 – 13:00 - Megújuló energia szerepe az épületenergetikában
13:00 – 13:15 – Kávé szünet – Személyes konzultáció
13:15 – 14:00 – Megújuló energia felhasználási alternatívái gazdasági szempontból
14:00 – Kérdések, hozzászólások – Személyes konzultáció

A RÉSZVÉTEL DÍJMENTES, DE ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előzetes regisztrációt az alábbi adatok megadásával a következő e-mail címen tehet: kiss.gyula.istvan@gmail.com

Résztvevő(k) neve:
Cég/Intézménynév:
E-mail:
Telefonszám:

Meghívó:

Írta: Administrator ● szerda 11 április 2018 - 08:45:11 ● Hozzászólás: 0
Kedves Pályázók!

A Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület az alábbi két LEADER pályázati kiírást, 2018.04.11. nappal felfüggeszti.

A(z) Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület, VP6-19.2.1.-61-1-17 számú,

A hozzáadott értéket képviselő, illetve ökológiailag előállított helyi termékek termelési és piacra jutási feltételeinek fejlesztése elnevezésű pályázati felhívása felfüggesztésre kerül!

A felfüggesztés kezdő napja: 2018.04.11.

A(z) Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület, VP6-19.2.1.-61-2-17 számú,

Helyi-térségi szintű öko-, gasztroturisztikai fejlesztések elnevezésű pályázati felhívása felfüggesztésre kerül!

A felfüggesztés kezdő napja: 2018.04.11.
Írta: Administrator ● hétfő 09 április 2018 - 12:35:48 ● Hozzászólás: 0
1.
Tájékoztatni szeretnénk, hogy 2018. április 3-án megnyílt az egységes kérelem kitöltési felülete.

2018-ban minden eddiginél több, immár 44 jogcímre, intézkedésre lehet igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni az egységes kérelem keretében.
Az ügyfelek számára 2018. április 3. és 2018. május 15. közötti időszak áll rendelkezésre, hogy támogatáscsökkentés nélkül nyújthassák be kérelmüket.
A 2018. május 16. és június 11. között benyújtott kérelmek esetén a támogatási összeg kapcsán munkanaponként 1% késedelmi szankciót kell alkalmaznia a Magyar Államkincstárnak (továbbiakban: Kincstár).
A 2018. június 11-ét követően benyújtott egységes kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a Kincstár.
A már 2018. május 15-ig benyújtott egységes kérelmet késedelmi szankció nélkül 2018. május 31-ig adatváltozás keretében lehet módosítani.
A gazdálkodók érdekében a Kincstár 2018-ban is alkalmazza az előzetes ellenőrzés jogintézményét. Ennek keretében az egységes támogatási kérelmek május 15-i, szankciómentes beadási határideje után a Kincstár ügyfélkapura kiküldött végzésben értesíti a gazdálkodókat, ha a kérelmek előzetes ellenőrzésekor komolyabb problémát találnak. A termelők az értesítésekben szereplő pontokon a szankciómentes benyújtási határidőt követő 35 napon belül még szankciómentesen módosíthatják kérelmeiket.
Az egységes kérelmeket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldhetik be a Kincstár erre rendszeresített elektronikus felületén:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes

https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/

2.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkészíttette azokat a rövid tájékoztatókat, amelyek a 2018. évi egységes kérelem beadásában segítik a gazdálkodókat.
Az információs anyagok a következő területekre térnek ki:

- gyümölcstermesztés támogatása;
- hízottbika-tartás támogatása;
- húshasznúanyatehén-tartás támogatása;
- Natura 2000 erdő támogatás;
- Natura 2000 mezőgazdasági területek támogatása;
- szemes és szálas fehérjetakarmánynövény-termesztés támogatása;
- tejhasznútehén-tartás támogatása;
- természeti hátrányokkal rendelkező területek támogatása;
- erdősítés támogatása;
- ipari célú, fásszárú ültetvénytelepítés;
- zöldségnövények és ipari zöldségek termesztésének támogatása;
- diverzifikáció;
- jogszerű földhasználat igazolása.
A tájékoztatók ide kattintva letölthetők:
http://nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/2204-a-2018-evi-egyseges-kerelem-beadasat-segito-rovid-tajekoztatok
Oldal:  «1 2 3 ... 5 6 7 ... 11 12 13 »